Deel deze pagina
Het lijkt een droom die nooit uit zal komen: je kinderen die hun eigen speelgoed opruimen. Wat zou het toch fijn zijn een keer in huis te kunnen rondlopen, zonder dat je struikelt over een loopfiets of berenknuffel. Gelukkig is er licht aan het einde van de tunnel! Hoewel al dat speelgoed soms vermoeiend kan zijn en een rommel van je zorgvuldig uitgekozen interieur kan maken, zijn er een aantal manieren waarop je speelgoed opbergen makkelijker én leuker kunt maken. Wij delen onze beste opbergideeën voor die eindeloze hoeveelheid speelgoed in huis!

1.      De speelzone afbakenen

Wanneer je kids geen aparte speelkamer hebben, ben je gebaat bij een zorgvuldig afgebakende speelzone. Deze is het liefst een beetje uit het zicht. Achter de bank, bijvoorbeeld. Je kunt er ook voor kiezen om een strategisch geplaatste kast dienst te laten doen als muurtje (en als opbergruimte voor het speelgoed). Grote planten zoals Monstrera’s of een Strelitzia zijn ook prima room dividers. Of kies voor het trappengat – een plek die door kinderen echt wel als heel gezellig kan worden beschouwd. Zet er een grote kist neer en spreek met je kinderen af dat ze daar naar hartenlust mogen spelen, maar in de rest van de woonkamer niet.

2.      Onzichtbaar opbergen

Een hele belangrijke: zorg dat wanneer het speelgoed opgeborgen wordt, je het ook écht niet meer kunt zien. Een doorzichtige plastic bak is handig omdat je meteen kunt zien wat erin zit, maar dat is tegelijkertijd ook een nadeel. Want doordat je het speelgoed blijft zien, is het nooit volledig uit zicht en blijf je ermee bezig. Kies voor ondoorzichtige opbergbakken van natuurlijke materialen, zoals rotan of hout. Ook wanneer ze in de woonkamer staan, kunnen ze een mooi onderdeel worden van je interieur.

3.      Opbergen buitenshuis

Worden je kinderen wat ouder en spelen ze steeds minder vaak met het speelgoed, maar gaat het wel nog mee op vakantie? Of komen de neefjes en nichtjes eens per half jaar voor een gezellige logeerpartij? Dan hoeft het speelgoed lang niet altijd meer in huis te zijn. Je kunt het dan ook buitenshuis opbergen in een opbergruimte en eens in de zoveel tijd tevoorschijn halen. Door een kleine opslagruimte te huren hoef je er niet direct afscheid van te nemen, maar heb je er in huis ook geen last meer van.

Opbergideeën speelgoed

Genoeg manieren dus, om het speelgoed van jouw kleine kinderen op te bergen – binnenshuis of buitenshuis. Deze opbergideeën speelgoed zijn natuurlijk een paar van de vele mogelijkheden die er zijn. Wij denken graag met je mee! Ben je nieuwsgierig naar onze opbergmogelijkheden? Neem dan vooral contact met ons op voor een bezichtiging.

Of bekijk onze self storage boxen!