Deel deze pagina

In jouw huis staan veel spullen. Hierdoor kan het lastig zijn om de beschikbare ruimte in een kamer te berekenen. Ook als je graag een opslagbox wil huren, kan het een uitdaging zijn om te bepalen hoeveel ruimte je nou precies nodig hebt. Moet je nou een grote opslag huren of blijft er dan veel te veel vrije ruimte in de box over? En hoe voorkom je dat je in een kleine box juist ruimte tekortkomt voor jouw spullen? We geven je 3 tips waarmee je eenvoudig je (vrije) ruimte kunt berekenen.

Ga uit van de lege ruimte

Staat de ruimte die je wilt berekenen nog niet zo vol met spullen? Dan kun je eenvoudig de oppervlakte van de lege kamer berekenen. Hiervoor meet je de lengte en de breedte van de kamer op en vermenigvuldig je deze met elkaar. Is de kamer bijvoorbeeld 2,5 meter breed en 3 meter diep? Dan is het oppervlakte van de ruimte 2,5 x 3 = 7,5 vierkante meter. 

Is de kamer niet helemaal rechthoekig? Meet dan eerst het gedeelte dat je wel als rechthoek of vierkant kunt zien. Meet daarna het volgende stukje van de kamer, dat buiten je oorspronkelijke meting viel. Hiervan bereken je ook het oppervlakte door de lengte met de breedte te vermenigvuldigen. Dit oppervlakte tel je op bij het eerste getal. Ga zo door totdat je alle hoekjes van de kamer berekend hebt.

De vrije ruimte berekenen

Heb jij een ruimte waar veel spullen in staan of die je graag wilt inrichten? Dan is het fijn om de vrije ruimte in die kamer te berekenen. Een looppad of ruimte om in de kamer te bewegen is toch altijd wel nodig. Om dit te berekenen ga je uit van het oppervlakte van de lege kamer. Bereken daarna het grondoppervlakte van de meubels en andere spullen die je in de kamer neerzet. Dit kun je op dezelfde manier doen als het berekenen van de oppervlakte van de ruimte.

vrije ruimte van de kamer berekenen

Zet je bijvoorbeeld een eenpersoonsbed van 90 centimeter breed en 2 meter lang in de kamer? Dan heb je 0,9 x 2 = 1,8 vierkante meter aan grondoppervlak nodig. Om het jezelf eenvoudiger te maken, kun je ook een tekening op schaal maken. Knip de meubels die je in de ruimte wilt plaatsen uit, zodat je deze op de plattegrond kunt verschuiven. Zo ontdek je hoeveel vrije ruimte je in de kamer over zou houden.

Maak gebruik van een ruimtecalculator

Vind je het lastig om te berekenen hoe groot een ruimte of opslagbox moet zijn voor jouw spullen? Gebruik dan onze handige ruimtecalculator. Vul in welke spullen je wilt opslaan en de calculator berekent hoeveel vrije ruimte je nodig hebt in een storage box. Daarna kun je direct een opslagruimte in het juiste formaat bij ons huren. 

Hulp nodig?

Heb je toch nog hulp nodig bij het berekenen van de benodigde vrije ruimte? Of heb je andere vragen over het huren van een opslagbox? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder bij het vinden van de juiste self storage box voor jouw spullen. 

Of bekijk onze self storage boxen!