Deel deze pagina
Een garage of een schuur is dé plek waar binnen no time een flinke rotzooi kan ontstaan. Je dumpt spullen die je misschien nog wel nodig denkt te hebben gemakkelijk in de garage, maar aan opruimen kom je maar weinig toe. Ben je toch in een opruimbui? Neem dan je garage eens goed onder handen. In dit artikel lees je 3 handige tips voor het opruimen van jouw garage. Zo weet je precies hoe jij je garage opruimen aan moet pakken en ben je razendsnel klaar.

Hoe ruim je een garage op?

De garage staat vaak volgebouwd met spullen en daarom is het lastig om te bedenken waar je moet beginnen. Het is natuurlijk verleidelijk om je te verliezen in het bekijken van je fotoboeken of andere waardevolle spulletjes van vroeger, maar er dient toch echt opgeruimd te worden. Maar je garage opruimen, hoe doe je dat? Een goed plan bedenken helpt bij de garage opruiming.

Om te beginnen met het opruimen van de garage, bedenk je eerst hoe het eindresultaat eruit moet komen te zien. Heb je misschien kasten of rekken nodig om je spullen straks in te plaatsen? Weet je welke spullen je waar wilt neerzetten? En heb je eigenlijk wel voldoende plaats om alles straks kwijt te kunnen? Wil je meer bewaren dan eigenlijk in jouw garage past? Dan is een goed bereikbare self storage box een handige oplossing. Zo kun je jouw spullen wel bewaren, maar staat je garage niet meteen weer overvol. Dat maakt je garage opruimen een stuk eenvoudiger.

Tip 1: Neem afscheid van dingen die je niet gebruikt

Het is verleidelijk om al je spullen – die je eigenlijk niet wil opruimen – in je garage op te slaan. Toch moet je deze dingen echt gaan weggooien als je je garage eindelijk gaat opruimen. Dat kan soms lastig zijn, maar onthoud: opruimen maakt het hoofd leeg. Bedenk dat als je sommige dingen twee jaar of langer niet hebt aangeraakt, je deze spullen vaak echt wel kunt weggooien. Bekijk je spullen tijdens je garage opruiming daarom kritisch en laat je niet verleiden om alles te bewaren. 

beveiligde garagebox voor de opslag van je skispullen

Tip 2: Gebruik de ‘drie vakken’-strategie

Als je je garage gaat opruimen, dan is het belangrijk om hem helemaal leeg te halen. Dan kun je precies zien wat er allemaal weer in gaat. Als alles buiten de garage staat, dan kun je van start gaan met de ‘drie vakken-strategie’: maak drie vakken om alle spullen systematisch uit te sorteren. In vak 1 komt alles te staan wat weg kan, in vak 2 komen de spullen die je wel wilt houden en in vak 3 komen spullen terecht die nog wel goed zijn, maar die je niet meer gebruikt. Vervolgens kun je alles uit vak 2 weer terug in de garage zetten, alles uit vak 1 weggooien en alles uit vak 3 verkopen of weggeven aan kennissen of de kringloop.

Kom je tot de conclusie dat vak 2, met de spullen die je wilt houden, wel erg vol staat? Overweeg dan om nog een vierde vak toe te voegen. In dit vak, laten we het 2B noemen, zet je de spullen die je wel wilt behouden, maar die niet per se in jouw garage hoeven te staan. Deze spullen kun je opslaan in een self storage box. Zo kun je er nog steeds altijd bij als je ze nodig hebt, maar staan ze niet meer in de weg.

Tip 3: Deel het logisch in

Omdat je van tevoren een plan hebt gemaakt voor de nieuwe indeling, kun je hier direct mee aan de slag gaan. Stop alle losse spullen in dozen of kasten, maar zorg ook dat je weet waar je alles kunt vinden. Dit kun je makkelijker maken door etiketten te plakken op de dozen of planken van de kast. Zo blijft de garage ook op de lange termijn overzichtelijk. Als laatste zet je de grote spullen weer terug op hun plek en kun je gaan genieten van een heerlijk opgeruimde garage. Kom er je bij het indelen achter dat je alsnog te weinig ruimte hebt in je garage? Ook dan is een externe storage box huren iets voor jou!

Garage opruimen

Wat moet je regelmatig opruimen?

Naast het opruimen van je garage is het ook belangrijk om regelmatig bepaalde zaken onder de loep te nemen en op te ruimen. Hierbij kun je denken aan:

  • Oude en ongebruikte spullen: Neem regelmatig de tijd om door je garage te gaan en te kijken welke spullen je al lange tijd niet hebt gebruikt. Als je sommige dingen twee jaar of langer niet hebt aangeraakt, is het hoog tijd om ze weg te doen. Dit creëert niet alleen meer ruimte in je garage, maar het helpt je ook om te ontspullen en een opgeruimd gevoel te behouden.
  • Seizoensgebonden items: Berg seizoensgebonden items zoals tuinmeubilair, kerstdecoraties of winterkleding netjes op in de garage wanneer je ze niet gebruikt. Zorg ervoor dat deze items georganiseerd zijn en gemakkelijk toegankelijk wanneer het seizoen daarom vraagt.
  • Onderhoudsproducten: Controleer de houdbaarheidsdatum van onderhoudsproducten zoals verf, olie en schoonmaakmiddelen. Oude en onbruikbare producten kun je het beste veilig verwijderen. Dit houdt je garage niet alleen opgeruimd, maar zorgt er ook voor dat je altijd beschikt over werkende en effectieve producten wanneer je ze nodig hebt.

Door regelmatig aandacht te besteden aan het opruimen en organiseren van je garage, voorkom je dat het weer een rommelige opslagplaats wordt. Het helpt je om je garage functioneel en overzichtelijk te houden, zodat je snel bij de spullen kunt die je nodig hebt. 

Storage box huren bij Self Storage Tiel

Hopelijk hebben deze garage opruimen tips je goed op weg geholpen. Heb je extra ruimte nodig? Dan helpen we je graag verder. Wat je ook wilt opslaan: wij hebben een ruimte op maat. Wil jij een storage box huren of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Samen vinden we de self storage box die bij jou past.

 

Of bekijk onze self storage boxen!