Deel deze pagina
Gereedschap is altijd handig om te hebben, maar je hebt het ook niet dagelijks nodig. Wel kunnen alle schroevendraaiers, boormachines, hamers en moersleutels flink wat ruimte in je schuur of garage innemen. Als je gereedschap dan ook nog eens niet gesorteerd is, kan het best lastig zijn om terug te vinden wat je nodig hebt. Hoog tijd om je gereedschap eens goed op te ruimen dus! Met deze 3 gereedschap opbergen tips wordt het opruimen van gereedschap gelukkig een eitje.

Tip 1: Inventariseer wat je hebt (en wat je echt gebruikt)

Om je gereedschap slim op te ruimen, is het handig als je weet wat je precies hebt. Pas als je weet wat je hebt, kun je een opbergsysteem voor je gereedschap verzinnen. Verschillende soorten gereedschap vragen immers om een andere manier van opruimen. Begin daarom met het inventariseren van jouw gereedschap. Welke spullen heb je en hoe vaak gebruik je het? Zo weet je meteen of er iets weg kan en welk gereedschap juist voor het grijpen moet liggen. 

Tip 2: Sla niet al je gereedschap thuis op

Heb je maar weinig ruimte en heb je wel veel gereedschap wat je wilt bewaren? Dan helpt het om niet alleen thuis je gereedschap op te bergen. Huur een kleine opslagruimte in de buurt voor het gereedschap dat je niet thuis kunt of wilt opbergen. Maak een selectie van gereedschappen die je niet zo vaak gebruikt en sla dat op in een goed bereikbare storage box. Hier kun je nog steeds altijd bij je gereedschap als je het nodig hebt, maar staat het niet dagelijks in de weg in de schuur of de garage. 

Tip 3: Kies een goed opbergsysteem voor gereedschap

Gereedschapskoffers, een gereedschapswand, in de lades van een werkbank of toch in een gereedschapswagen. Er zijn veel verschillende opbergsystemen voor gereedschap. Verdiep je in de verschillende mogelijkheden en kies het opbergsysteem dat bij jouw type gereedschap past. Zo kun je jouw gereedschap slim opruimen en kun je er gemakkelijk bij als je het nodig hebt. Kies een goed opbergsysteem voor gereedschap voor bij je thuis, maar denk ook na over de manier waarop je het gereedschap in de storage box wilt bewaren. Sorteer het gereedschap goed uit, zodat je altijd precies weet waar iets staat als je het nodig hebt.

Wil jij je gereedschap ook slim opruimen en past dit inderdaad niet allemaal bij jou thuis? Huur dan een storage box bij Self Storage Tiel. Heb je vragen of wil je een opslagruimte bezichtigen? Neem dan contact met ons op. 

Of bekijk onze self storage boxen!