Deel deze pagina
Of je nou een professioneel klusser bent of dat je een enthousiaste doe-het-zelver bent, jij wilt goed voor je gereedschap zorgen. Toch kan het een uitdaging zijn om al jouw gereedschap goed te organiseren. Helemaal als je de materialen allemaal vaak gebruikt, kan het behoorlijk onoverzichtelijk worden. Het praktisch opruimen van je gereedschap is daarom een absolute must. We geven je 3 tips waarmee jij je gereedschap slim kunt opruimen.

Tip 1: Bekijk kritisch wat je echt gebruikt

Voordat je begint met het organiseren van al je gereedschap is het goed om te weten wat je allemaal hebt. We raden je daarom aan om eens kritisch te kijken naar al het gereedschap dat je hebt. Bedenk daarbij welk van deze spullen je vaak gebruikt, welk gereedschap zo nu en dan handig is en welke materialen eigenlijk overbodig geworden zijn. Sorteer de spullen in deze drie categorieën, zodat je straks snel door kunt met het organiseren van je gereedschap.

Tip 2: Kies een slim opbergsysteem

Er zijn uiteenlopende opbergsystemen verkrijgbaar voor gereedschap. Denk aan een simpele gereedschapskoffer, een uitgebreide gereedschapswand of een praktische gereedschapswagen. Welk van deze opbergsystemen de beste keuze voor jou is, is persoonlijk. Misschien vind je het prettig om een aantal materialen binnen handbereik te houden in een gereedschapskoffer, terwijl je de andere spullen in aan een gereedschapswand ophangt of in een self storage box kwijt wilt. Combineer de verschillende systemen om tot jouw perfecte oplossing te komen.

Tip 3: Bewaar niet al je gereedschap thuis

Tijdens het organiseren van je gereedschap ontdek je al snel welke spullen je vaak gebruikt en welke spullen maar zo nu en dan nodig zijn. Overweeg daarom om het gereedschap dat je niet zo vaak gebruikt op te slaan in een externe gereedschap opslag. Hiermee maak je thuis direct veel ruimte vrij, terwijl het opgeruimde gereedschap wel altijd bereikbaar blijft. Kies ook voor de opslagbox een handig systeem om je gereedschap te organiseren. Label boxen en creëer een looppad, zodat je altijd overal bij kunt. 

Heb je thuis sowieso te weinig ruimte om je gereedschap overzichtelijk te organiseren? Ook dan biedt een externe opslagbox uitkomst. Als je kiest voor een self storage box van Self Storage Tiel heb je altijd toegang tot jouw opslagruimte. De opslagruimte ligt direct aan de A15, waardoor deze eenvoudig te bereiken is. Heb je nog vragen over het huren van een opslagbox voor je gereedschap bij Self Storage Tiel? Neem dan contact met ons op. 

Of bekijk onze self storage boxen!