Deel deze pagina

Veel mensen vinden opruimen een vervelend klusje. Tegelijkertijd is het wel prettiger wonen in een opgeruimd huis. Daarom is het zo nu en dan toch nodig om  je huis eens goed op te ruimen. Maar waar moet je dan beginnen? En hoe pak je het opruimen zo efficiënt mogelijk aan? Wij geven je een aantal opruimtips waarmee jij heel eenvoudig je huis kunt opruimen.

Opruimen met een stappenplan

Het opruimen van je huis lijkt een flinke klus. Om het jezelf wat eenvoudiger te maken, is het daarom goed om het opruimen op te delen in een stappenplan. Zo weet je precies wat je moet doen en voelt het opruimen minder overweldigend aan en geniet je snel van een fijn opgeruimd huis. Het maken van een stappenplan is dan ook een van onze belangrijkste huis opruimen tips. We helpen je op weg met een voorbeeld van een opruim stappenplan.

Stap 1: Inventariseer wat er moet gebeuren

Voordat je echt begint met opruimen, is het goed om een globaal beeld te hebben van wat er moet gebeuren. Loop daarom een rondje door je huis en bepaal welke kamers er wel of niet opgeruimd moeten worden. Zo weet je wat je te doen staat. Maak, als je dat fijn vindt, een afstreeplijstje met de verschillende taken. En verzin een beloning voor jezelf als je een aantal of alle taken afgestreept hebt. Zo houd je het opruimen leuk voor jezelf.

huis opruimen tip - lijstje maken

Stap 2: Kies een plek en begin met wat jij belangrijk vindt

Waarschijnlijk zijn er meerdere plekken in huis die opgeruimd moeten worden. Een goede plek om te beginnen is de ruimte waar jij je het meest aan ergert. Dit kan bijvoorbeeld de woonkamer of de keuken zijn, maar ook de badkamer of de slaapkamer zijn prima plekken om te beginnen. Door te starten met de ruimte die je het meest ergert, ben je het meest gemotiveerd om aan het opruimen te beginnen.

Is de ruimte waar jij je het meest aan ergert groot en voelt het opruimen daarom overweldigend aan? Kies dan binnen die ruimte één klein taakje om mee te beginnen. Start in de woonkamer bijvoorbeeld met het leegruimen van de salontafel of begin in de keuken enkel met het aanrecht. Met deze opruimtip begin je met opruimen en wordt het eenvoudiger om ook de rest van de ruimte of het huis aan te pakken.

Stap 3: Wees kritisch over wat er mag blijven

Wil jij het jezelf in de toekomst eenvoudiger maken om je huis op te ruimen? Dan is deze stap van het opruimen stappenplan heel belangrijk. Hoe minder spullen je in huis hebt staan, hoe eenvoudiger het wordt om het huis netjes te houden. Wees daarom heel kritisch over welke spullen er wel of juist niet in huis nodig zijn. Als je iets al jaren in de kast hebt staan, maar nooit gebruikt, kan het weg.

Spullen met een emotionele waarde wegdoen is wat lastiger. Daarom is een storage box huren ook een belangrijke huis opruim tip. In deze storage box kun je alle spullen die je niet vaak gebruikt, maar die je ook niet weg wil doen, veilig opslaan. Zo blijft jouw huis netjes en hoef je niets weg te gooien waar je echt aan gehecht bent.

BOX L (groot) SELFSTORAGE TIEL TRANSPARANT

Stap 4: Deel alles opnieuw in

Geef de spullen die je opruimt direct een nieuwe, logische plek. Als je bepaalde spullen in een storage box wil opslaan, is het handig om deze dingen al direct in een gelabelde doos te stoppen. Zo voorkom je dat de spullen alsnog door je huis gaan zwerven. Bedenk van tevoren goed waar je spullen wilt gaan opruimen, zodat je ze eenvoudig op de juiste plek zet. Je zult zien dat jouw huis zo heel snel weer mooi opgeruimd is.

Opslagruimte huren

Een belangrijk huis opruimtip is het kritisch kijken naar welke spullen je wilt houden en wat er weg kan. Het huren van een opslagruimte om bepaalde spullen in op te slaan kan hierbij helpen. Wil jij een opslagbox huren? Bekijk dan onze particuliere mogelijkheden en huur direct een opslagruimte die bij jouw behoefte past. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.

Of bekijk onze self storage boxen!