Deel deze pagina
Ligt jouw werkkamer vol met troep, puilen de kleren uit je kledingkast en staat de afwas nog op het aanrecht? Dan is het hoog tijd om je huis op te ruimen. Het is geen geliefde taak, maar wel een nodige. Met behulp van dit stappenplan, ruim jij je huis binnen een mum van tijd op.

Stap 1: Creëer een fijne omgeving

Zorg allereerst voor een fijne omgeving tijdens het opruimen. Dit begint met het openzetten van de ramen, frisse lucht is namelijk belangrijk voor een fris huis. Zet daarnaast je lievelingsmuziek op de speakers. Wie zegt dat het opruimen van je huis saai moet zijn?

Stap 2: Werk stap voor stap

Hoe kun je het opruimen van je huis het beste aanpakken? Door de grote opruimbeurt stap voor stap uit te voeren. Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar toch stellen veel mensen het opruimen van hun huis uit omdat het zoveel werk is. Niemand heeft natuurlijk zin om een heel weekend lang bezig te zijn met opruimen. Om het behapbaar te maken kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om elke week één kamer in het huis op te ruimen.

Stap 3: Sorteren

De volgende stap bij het opruimen van je huis is het sorteren van al je spullen in 3 verschillende categorieën:

  • Dingen die je wilt houden en op hun plek mogen blijven staan.
  • Dingen die je wilt houden, maar naar een andere plek moeten.
  • Dingen die je niet meer wilt hebben: deze kun je verkopen, weggeven of weggooien.

Voor de spullen die je wilt houden, maar die naar een andere plek moeten, kun je gebruik maken van self storage.

Stap 4: De schoonmaak

Nadat je alle spullen in huis hebt gesorteerd en opgeruimd, is het tijd voor een schoonmaakbeurt. Pak de stofzuiger en de plumeau maar uit de kast om het huis stofvrij te maken en ga daarnaast met een sopje over alle oppervlakken.

Stap 5: Zo houd je je huis schoon

Zo, de klus is geklaard. Nadat jij je huis hebt opgeruimd met behulp van dit stappenplan wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van profiteren. Hoe doe je dat? Door direct hetgeen op te ruimen wat je gepakt of gebruikt hebt. Tanden gepoetst? Zet de tandpasta meteen weer in het kastje. Kleren aangehad? Gooi ze meteen in de wasmand.

Externe opbergruimte voor een opgeruimd huis

Heb jij veel spullen die je (tijdelijk) in een externe locatie wilt opslaan, dan kun je gebruik maken van onze self storage boxen. Met behulp van de ruimte calculator zie je direct wat voor box je nodig hebt voor jouw spullen. Opgeruimd staat netjes!

Of bekijk onze self storage boxen!