Deel deze pagina

Wanneer je jouw waardevolle bezittingen buitenshuis opslaat, bijvoorbeeld in een opslagbox, is het van cruciaal belang om na te denken over de bescherming van deze spullen. Veel mensen vragen zich af: “Valt mijn inboedel onder de verzekering wanneer deze in een opslagbox staat?” Het antwoord is niet altijd eenvoudig en hangt af van je huidige inboedelverzekering en de voorwaarden van de opslagfaciliteit.

1. Check je huidige inboedelverzekering

Begin met het goed doorlezen van je huidige inboedelverzekering. Sommige verzekeraars dekken namelijk je inboedel ook buiten je huis, inclusief opslagboxen, maar dit kan sterk variëren. Kijk specifiek naar de artikelen die gaan over externe opslag.

2. Aanvullende dekking voor opslagboxen

Indien je huidige verzekering geen of onvoldoende dekking biedt, overweeg dan een aanvullende verzekering specifiek voor items in opslag. Dit kan vaak via de opslagfaciliteit zelf of door een externe verzekeraar.

BOX L (groot) SELFSTORAGE TIEL TRANSPARANT

3. Veiligheid en voorwaarden van de opslagfaciliteit

De dekking voor een inboedelverzekering bij gebruik van opslag kan ook afhangen van de veiligheidsmaatregelen en voorwaarden van de opslagfaciliteit. Faciliteiten zoals Self Storage Tiel, die uitgebreide veiligheidsmaatregelen hanteren, kunnen de kans op schade verkleinen, wat weer van positieve invloed kan zijn op je verzekeringsopties en -premies.

Verzekeraars erkennen vaak het lagere risico dat beveiligde faciliteiten bieden en kunnen dit terug laten komen in de kosten van je premie of in de mate van dekking die ze bieden. Dit betekent dat investeren in een opslagruimte met goede beveiliging op de lange termijn kostenbesparend kan zijn door lagere verzekeringskosten en een betere bescherming van je waardevolle spullen.

opslagboxen Self Storage Tiel

4. Communicatie met je verzekeraar

Communiceren met je verzekeraar is cruciaal wanneer je van plan bent een opslagbox te huren en je bezittingen daarin op te slaan. Hier zijn de stappen die je kunt volgen:

  1. Informeer je verzekeraar: Laat hen weten dat je van plan bent items extern op te slaan en bespreek hoe dit de dekking beïnvloedt.
  2. Vraag naar vereisten: Sommige verzekeraars vereisen specifieke informatie om de dekking te garanderen, zoals een gedetailleerde inventarislijst of foto’s van de items die worden opgeslagen.
  3. Volg hun richtlijnen: Zorg ervoor dat je alle benodigde documentatie en informatie verstrekt, zodat je verzekering aangepast kan worden aan je behoeften.

Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je inboedel ook tijdens de opslag goed verzekerd is.

Inboedelverzekering in combinatie met opslagboxen

De dekking van je inboedel wanneer deze in een opslagbox staat, hangt sterk af van je huidige polis en de specifieke voorwaarden van de opslagfaciliteit. Door proactief te zijn en de juiste stappen te ondernemen, kun je ervoor zorgen dat je bezittingen zowel thuis als in opslag goed beschermd zijn.

Voor meer informatie over hoe je gemakkelijk en veilig je spullen kunt opslaan, neem gerust contact met ons op. Wij bieden diverse opslagoplossingen voor jouw inboedel!

Of bekijk onze self storage boxen!