Deel deze pagina

Het is eindelijk zomer! Heb jij ook de hele winter in je huispak achter de computer gezeten? Dan is dit hét moment voor het opruimen van jouw kledingkast! Voor veel mensen is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Je kledingkast opruimen is dan ook een klusje dat vaak wordt uitgesteld en jaren blijft liggen… Met deze 3 tips voor het opruimen van je kledingkast ben je zo klaar. Succes!

Tip 1: Jouw kledingkast efficiënt opruimen? Maak een werkplan!

Dit klinkt misschien wat overdreven, maar het vooraf samenstellen van een plan van aanpak kan helpen voor degenen die door de bomen het bos niet meer zien. Als jij jouw kledingkast grondig wilt opruimen, kun je het beste te werk gaan in verschillende fases. Jouw werkplan ziet er dan als volgt uit:

  1. Verzamel al je kleding; ook de kleding die in de was zit of in de berging ligt (bijvoorbeeld wintersportkleding)
  2. Sorteer je kleding door alle jassen, lange broeken, korte broeken, truien en vesten, T-shirts, blouses, jurken, hemden, badmode, sportkleding en ondergoed op stapels te leggen
  3. Ga stapel voor stapel na wat je al een lange tijd niet hebt gedragen en leg dit direct weg
  4. Kom je dingen tegen waar je blij van wordt? Deze kleding kun je direct opruimen door het terug te leggen in de kast
  5. Ga na welke kleding ‘dubbel’ is, bijvoorbeeld twee T-shirts met streepjes. Hier houd je één kledingstuk van over.
  6. Alle overige kleding kun je verkopen of schenken aan een goed doel.

Tip 2: Zomerkleding kun je in de winter opruimen, en andersom!

Iedereen heeft wel een aantal kledingstukken die hij niet ieder seizoen kan dragen. Voor sommige mensen geldt dat zij een totaal andere zomer- en wintergarderobe hebben. Alle kleding die je in een bepaald seizoen niet draagt, hoef je tijdens die maanden niet in je kast te hebben. Stop deze kleding in een weekendtas of verhuisdoos en berg het op! Als je hier thuis geen plek voor hebt, hebben wij ook kleine opslagruimte te huur! Wedden dat jij extra blij wordt als je in het volgende seizoen jouw garderobe weer mag omwisselen?

Tip 3: Zoek een goede bestemming voor mooie kledingstukken

Voor degenen die moeite hebben met het opruimen van kledinghebben we een gouden tip: zorg voor een mooie nieuwe bestemming voor je favoriete kledingstukken! Wat dit goede doel is, is voor iedereen anders. De één kiest ervoor om zijn kleding te verkopen en van de opbrengst een mooi nieuw kledingstuk te kopen. De ander geeft zijn kleding liever weg aan vrienden of aan het goede doel.

Wat je ook wilt opslaan: wij hebben een ruimte op maat. Wil jij een storage box huren, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.