Deel deze pagina
Is jouw schuur een zooitje, ga je verhuizen of heb je te weinig ruimte voor de spullen die je wilt opbergen? Dit zijn stuk voor stuk goede redenen voor het opruimen van je schuur. Hoe je dat doet? Gebruik deze 4 handige opruim tips om je schuur te organiseren!

1. Doe weg wat je niet meer nodig hebt voor een betere schuur organisatie

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar je zult niet de eerste zijn die in zijn schuur een hoop zaken heeft liggen die hij nooit gebruikt. Als je het opruimen van je schuur vaker hebt gedaan, heb je misschien met voorwerpen in je handen gestaan waarover je twijfelde of je ze moest weggooien. Herken jij de gedachten ‘ja, maar wat als ik het ooit nog nodig heb?’ of ‘als ik dit plan ooit ga uitvoeren, kan dit nog weleens van pas komen’. Je zult zien dat het gereedschap of materiaal dat je destijds in je handen had, nog altijd in jouw schuur ligt te verstoffen. Zaken waarvan je denkt dat je ze ‘ooit’ nog zult gaan gebruiken, komen in de praktijk vrijwel nooit meer van pas. Als je twijfelt of je iets weg moet gooien, berg deze spullen dan op een externe locatie op, zoals in een self storage box. Zo ligt je huis niet vol met spullen die je voorlopig niet gaat gebruiken, maar in de toekomst wel van pas kunnen komen. En soms is het gewoon tijd om toch de knoop door te hakken en de spullen die je al een tijd niet hebt aangeraakt weg te gooien.

2. Opbergtip: sla niet alles thuis op

Tijdens je schuur organiseren kom je ook genoeg spullen tegen die je niet weg wilt doen. Misschien zijn het spullen die je eens in de zoveel tijd gebruikt of hebben de onderdelen een sentimentele waarde. In je schuur heb maar een beperkt aantal vierkante meters aan ruimte en zul je moeten kiezen welke spullen mogen blijven en welke weg mogen. Helemaal als je niet zo’n grote schuur en wel veel spullen hebt, kan dit tot de nodige keuzestress en chaos leiden. Om ervoor te zorgen dat je niet struikelt over je gereedschap en andere benodigdheden is onze tip: het huren van een self storage box. In zo’n goed bereikbare self storage box kun je toch altijd bij je spullen, maar nemen ze geen ruimte in jouw schuur in beslag. Je kan je storage box ook altijd als opslagruimte gebruiken tijdens een verbouwing of als motorstalling!

3. Gereedschap hoef je niet altijd te kopen

Naast spullen weggooien of ergens anders opslaan, helpt het ook om ervoor te zorgen dat je niet teveel spullen hebt. Zo komen we bij het volgende handige opberg idee voor je schuur. Dit is een gouden tip voor iedereen die geen grote schuur heeft of niet veel ruimte over heeft in zijn schuur. Veel gereedschap of apparatuur heb je voor een bepaalde klus nodig en zul je daarna bijna niet meer gebruiken. Zulk gereedschap hoef je niet altijd te kopen. Vraag eens rond in je vriendenkring of je het materiaal misschien ergens kunt lenen. Er zijn ook websites waarop mensen hun apparatuur te leen aanbieden. Heeft niemand het gereedschap dat jij nodig hebt? Grote bouwmarkten bieden veel services zelf aan. Zo kun je bijvoorbeeld veel materialen op maat laten zagen, maar ook gereedschap en apparatuur huren.

4. Je schuur opruimen per seizoen

Met bovenstaande opberg ideeën voor je schuur kom je een heel eind, maar soms is het nog steeds niet voldoende om jouw schuur helemaal mee op te ruimen. Dan is deze laatste opbergtip voor je schuur goed om te onthouden. Ruim je schuur per seizoen op. Tuingereedschap gebruik je vooral in de lente en zomer, terwijl je de slee, het strooizout en de sneeuwschuiver juist in de winter nodig hebt. Sla de spullen in de seizoenen dat je het niet nodig hebt op in een opslag voor gereedschap. Ook voor bijvoorbeeld je campingspullen of wintersport spullen kun je heel goed een opslagbox huren. Wissel de spullen per seizoen(en), zodat je altijd de spullen bij de hand hebt die je de komende maanden nodig hebt. Zo wordt je schuur opruimen een eitje!

Ga jij na deze opbergtips en ideeën jouw schuur opruimen en wil je jouw spullen tijdelijk opslaan in een storage box bij Self Storage Tiel? Bereken direct welke box bij jou past met onze ruimte calculator!

Of bekijk onze self storage boxen!