Deel deze pagina

Is jouw schuur een zooitje, ga je verhuizen of heb je te weinig ruimte voor de spullen die je wilt opbergen? Dit zijn stuk voor stuk goede redenen voor het opruimen van je schuur. Hoe je dat doet? Gebruik deze 3 handige tips!

1. Doe weg wat je niet meer nodig hebt

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar je zult niet de eerste zijn die in zijn schuur een hoop zaken heeft liggen die hij nooit gebruikt. Als je het opruimen van je schuur vaker hebt gedaan, heb je misschien met dingen in je handen gestaan waarover je twijfelde of je het moest opruimen. Herken jij de gedachten ‘ja maar, wat als ik het ooit nog nodig heb?’ of ‘als ik dit plan ooit ga uitvoeren, kan dit nog weleens van pas komen’. Je zult zien dat het gereedschap of materiaal dat je destijds in je handen had, nog altijd in jouw schuur ligt te verstoffen. Zaken waarvan je denkt dat je ze ‘ooit’ nog zult gaan gebruiken, komen in de praktijk vrijwel nooit meer van pas. Als je twijfelt of je iets weg moet gooien, ruim het dan op! Als later blijkt dat je het toch nodig hebt, kun je het altijd weer opnieuw aanschaffen of misschien van iemand lenen.

2. Gereedschap hoef je niet altijd te kopen

Hier komen we direct bij de volgende tip voor het opruimen van je schuur. Dit is een gouden tip voor iedereen die geen grote schuur heeft of niet veel ruimte over heeft in zijn schuur. Veel gereedschap of apparatuur heb je voor een bepaalde klus nodig en zul je daarna bijna niet meer gebruiken. Zulk gereedschap hoef je niet altijd te kopen. Vraag eens rond in je vriendenkring of je het materiaal misschien ergens kunt lenen. Er zijn ook websites waarop mensen hun apparatuur te leen aanbieden. Heeft niemand het gereedschap dat jij nodig hebt? Grote bouwmarkten bieden veel services zelf aan. Zo kun je bijvoorbeeld veel materialen op maat laten zagen, maar ook gereedschap en apparatuur huren.

3. Je schuur opruimen per seizoen

Heb jij gewoon te veel spullen voor de ruimte in jouw schuur, of ga je verhuizen en heb je straks te weinig ruimte om al jouw bezittingen op te bergen? Denk dan eens aan het opruimen van je schuur per seizoen. Veel tuingereedschap heb je alleen in de lente nodig. In de winter kun je deze dan opslaan in een opslag voor gereedschap. Misschien staan in jouw schuur ook vakantiespullen zoals campingspullen of wintersportspullen die je alleen in het seizoen gebruikt. Deze zaken kun je heel gemakkelijk opruimen door een opslag box te huren. Je schuur opruimen wordt zo een eitje!

Ga jij na deze tips jouw schuur opruimen en wil je jouw spullen tijdelijk opslaan in een storage box bij Self Storage Tiel? Bereken direct welke box bij jou past met onze ruimte calculator!