Deel deze pagina

De manier waarop we leven, wonen en werken is in de afgelopen jaren, mede door de pandemie, flink veranderd. Deze veranderingen hebben indirect ook gevolgen voor de behoefte aan externe opslagruimte of self storage. In dit artikel laten we je vier belangrijke trends op dit gebied zien

Manier van werken verandert

Thuiswerken: we zijn het sinds het begin van de coronapandemie steeds meer gaan doen. Eerst was het voor velen van ons verplicht, later zagen steeds meer werkgevers en werknemers de voordelen in van het werken vanuit huis. Het thuiswerken vraagt soms wel om wat aanpassingen van de werkruimte. Zo draagt een opgeruimde werkkamer bijvoorbeeld bij aan de productiviteit. Maar soms is die werkkamer tegelijkertijd ook een hobbykamer, opslagruimte of logeerkamer. Voor degenen die na het opruimen merken dat ze ruimte tekortkomen voor alle overgebleven spullen, biedt self storage een uitkomst.

Succes van webshops blijft groeien

In het afgelopen jaar hebben de pakketbezorgers overuren gedraaid. Naar verwachting zal dat in het komende jaar niet anders zijn. De pandemie heeft ervoor gezorgd dat steeds meer mensen online gingen bestellen. Het succes van webshops bleef maar groeien en die trend zal ook in de komende jaren aanhouden. Slimme ondernemers die op deze trend inhaken, hebben ruimte nodig voor hun voorraad. Niet iedere beginnende ondernemer beschikt echter over een groot magazijn. Voorraad aan huis opslaan is een mogelijkheid, hierbij zul je echter al snel merken dat je ruimte tekortkomt. Self storage biedt een flexibele en betaalbare oplossing. Bij Self Storage Tiel kunnen ondernemers een opslagbox huren in verschillende formaten. De opslagboxen zijn optimaal beveiligd. Bovendien kun je altijd makkelijk bij je voorraad: Self Storage Tiel ligt direct aan de A15. Op iedere dag van de week heb je toegang tot je zakelijke opslagruimte.

Kleinere woonruimte

Ook in 2022 blijft de krapte op de woningmarkt een feit. Als gevolg hiervan zijn de huizenprijzen in de afgelopen jaren gigantisch gestegen. Voor starters op de huizenmarkt betekent dit vaak dat zij in hun eerste koophuis minder ruimte hebben dan waar ze op hadden gehoopt. Ze kunnen niet meer alle meubels en andere spullen kwijt in huis, en hebben extra ruimte nodig voor het bewaren van dierbare spullen. Misschien kiezen zij ervoor om een deel van de inboedel te verkopen. In zo’n geval kan het tijdelijk huren van opslagruimte ook een uitkomst bieden, zodat die extra meubels in ieder geval niet in de weg staan in huis.

Remote lifestyle

Een andere trend die we hebben zien groeien in het afgelopen jaar is het remote werken. Nu op kantoor werken niet meer de norm is, vertrekken steeds meer Nederlanders voor enkele maanden of zelfs voor langere tijd naar het buitenland om vanuit daar te werken. Kies je voor zo’n remote lifestyle, dan kan dat betekenen dat je je woning in Nederland moet verhuren of de huur moet opzeggen. In zo’n geval heb je natuurlijk ruimte nodig voor je inboedel. Self Storage Tiel biedt een oplossing voor het tijdelijk opslaan van je huisraad.

Kun jij wel wat extra opslagruimte gebruiken in 2022? Bereken eenvoudig hoeveel ruimte je nodig hebt met onze ruimte calculator!