Deel deze pagina

Een tuin is de ideale plek om te genieten van verschillende momenten: een boek lezen op de tuinbank wanneer de zon schijnt bijvoorbeeld, of een verjaardagsfeest vieren in de buitenlucht. Als je je tuin het hele jaar door goed bijhoudt creëer je een buitenruimte waar je optimaal van kunt genieten. Bij het onderhoud van de tuin kun je denken aan zaken als onkruid wieden, het gras bijhouden en eens in de zoveel tijd je tuin en eventueel je tuinhuis opruimen. Zo’n tuinhuisje kan er namelijk na verloop van tijd uit gaan zien als een rommelschuur, waar je niks meer terug kunt vinden. Tijd om orde te scheppen. In dit artikel delen we 2 handige tips met je, zodat je tuin en tuinhuis er in no time weer keurig netjes uitzien. En jij weer fijn kunt profiteren van deze heerlijke plek.

Kies het juiste moment voor het opruimen van je tuin

Je tuin opruimen kun je het beste aan het einde van de zomer doen, wanneer bloemen en planten uitgebloeid zijn en alles weer winterklaar gemaakt moet worden. Begin met het gazon, zodat het er weer netjes uit ziet voor de aankomende herfst. Verwijder bijvoorbeeld alle bladeren die gevallen zijn en maai het gras. De struiken en bomen in de tuin kun je op hetzelfde moment snoeien, zodat ze gezond blijven en weer opnieuw kunnen bloeien. Heb je een vijver, dan mag die natuurlijk ook meegenomen worden. De planten aan de rand van de vijver kunnen gesnoeid worden. Daarnaast kun je dit moment gebruiken om alles wat niet thuishoort in de vijver, zoals bladeren en resten van planten, te verwijderen.

Maak het tuinhuis overzichtelijk

Een simpele truc om het opruimen van je tuinhuis heel overzichtelijk te maken: begin met alle spullen uit het tuinhuis te labelen. Wat kan er weg en wat moet in ieder geval bewaard blijven? Om overzicht te creëren kun je bijvoorbeeld alle spullen uitstallen in de tuin. Nu je toch bezig bent met opruimen kun je meteen ook de tijd nemen om je tuingereedschap een sopje te geven en de bloempotten schoon te maken, zodat alles weer fris en opgeruimd terug kan.

Je kunt voor het opruimen van je tuinhuis ook gebruik maken van seizoensopslag. Zo kun je jouw tuinmeubels die je in de winter toch niet gebruikt soms beter ergens anders opslaan, zodat het niet in de weg staat!

Heb je nog geen stellingkasten in het tuinhuisje staan, dan is dit een goed moment om deze aan te schaffen. Plaats de stellingkasten in het tuinhuisje en deel de spullen in per categorie. Denk bijvoorbeeld aan categorieën als ‘tuingereedschap’, ‘plantenverzorging’ of ‘tuindecoratie’. Zo heb je ze snel teruggevonden in de stellingkast. Heb je geen tuinhuisje om je tuingereedschap in op te slaan of kom je na het opruimen nog ruimte tekort in het tuinhuis? Dan is een storage box huren een goed alternatief.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van self storage bij Self Storage Tiel? Neem gerust contact met ons op of probeer onze ruimte calculator om meteen te berekenen hoeveel ruimte je nodig hebt.