Deel deze pagina

Jouw tuin is een heerlijke plek om te genieten van verschillende momenten. Van in het zonnetje een boek lezen op de tuinbank tot het vieren van je verjaardag met al jouw vrienden en familie. Jouw tuin biedt je de ideale buitenruimte. Maar om optimaal van je tuin te kunnen genieten, is het wel belangrijk dat je deze opgeruimd houdt. Niet alleen moet je onkruid wieden en gras maaien, ook je tuinhuisje opruimen is een belangrijke klus. Maak van jouw rommelschuur een opgeruimd tuinhuisje met onze handige tips.

Tip 1: Maak een planning om je tuin op te ruimen

Het opruimen van je tuin bestaat uit verschillende taken. Gras maaien, onkruid wieden, het speelgoed van de kinderen organiseren en de struiken snoeien zijn hier slechts enkele voorbeelden van. Ook het blad opruimen in de tuin en je meubels schoonmaken hoort bij het tuinonderhoud.

Om het opruimen van je tuin zo eenvoudig mogelijk te maken, is het fijn als je precies weet wanneer je welke taak oppakt. Maak een planning op basis van het seizoen. Onkruid wieden moet bijvoorbeeld met name in de lente en zomer, terwijl je in de herfst juist bezig gaat met het winterklaar maken van je tuin. Bedenk wat er allemaal moet gebeuren en hoe vaak je dit moet doen om jouw tuin netjes te houden. Zo weet je altijd precies wat er nodig is om op elk moment van je tuin te genieten. 

tuin opruimen

Tip 2: Ruim je tuinhuis op

Bij het opruimen van je tuin denk je waarschijnlijk direct aan het maaien van het gras en snoeien van de struiken, maar het opruimen van je tuinhuis mag niet vergeten worden. In jouw tuinhuis bewaar je jouw tuingereedschap, maar ook bijvoorbeeld de kussens voor je meubels en de ongebruikte bloempotten staan hier opgeslagen. Na een grote tuinhuis opruiming kun je jouw spullen weer eenvoudiger vinden en pakken als ze je nodig hebt.

Je tuinhuis opruimen begint met het inzichtelijk maken van wat je allemaal hebt. Haal je tuinhuis leeg en maak een selectie van de spullen die je wilt bewaren. Plaats stellingkasten in je tuinhuisje om de spullen overzichtelijk in op te bergen. Label de boxen die je in de kasten zet om altijd te weten waar wat staat.

tuinhuis opruimen - vol tuinhuis

Extra tip: Sla tuinspullen ergens anders op

Kom je er tijdens het opruimen van je tuinhuis en tuin achter dat je eigenlijk te weinig ruimte hebt om alle spullen overzichtelijk op te slaan? Dan is seizoensopslag dé oplossing. Sla in de winter bijvoorbeeld jouw tuinmeubels op, zodat ze veilig en droog binnen staan, zonder dat het je ruimte kost in je tuinhuis. Of kies voor het hele jaar een self storage box huren, zodat je altijd over extra opbergruimte beschikt. Dat maakt je tuin opruimen een stuk eenvoudiger.

Wil je weten hoe groot de opslagbox voor jouw tuinspullen moet zijn? Gebruik dan onze ruimte calculator. Heb je hulp nodig bij het huren van een self storage box of heb je nog vragen over onze opslagboxen? Neem dan contact met ons op. We helpen je snel verder, zodat jij weer verder kunt met het opruimen van je tuin. 

Of bekijk onze self storage boxen!