Deel deze pagina
Motoren zijn gemaakt om in de meest uiteenlopende weersomstandigheden te kunnen rijden, al helemaal als je een stevig exemplaar hebt gekocht. Niet iedere motor wordt blij van ritjes door bergen, rivieren, sneeuw en ijs – maar hij kan echt wel wat hebben. Wist je dat dit voor stilstaande motoren juist niet het geval is? Jouw ijzeren gevaar wordt zelfs diep ongelukkig als hij buiten staat gestald in de winter. Waarom? Dat gaan we je vertellen. 

Motorstalling winter

Vaak denken motoreigenaren dat het stallen van een motor in de winter een hoop geld kost. En hij mag natuurlijk voor je woning op de stoep staan, wat gratis is. Toch is het slim om je motor, zeker ’s winters, ergens te stallen waar de weersomstandigheden er geen effect op hebben. En dat hoeft gelukkig écht niet zo prijzig te zijn als vaak wordt gedacht. Bij Self Storage in Tiel kun je voordelig een motor storage box huren. Maar eerst gaan we je vertellen waarom dat nou zo’n goed idee is. 

1. Weersomstandigheden

Permanente blootstelling aan regen, wind, sneeuw, hagel of felle zon: je motor wordt er niet gelukkig van. Vooral vocht kan erg schadelijk zijn voor je motor, omdat de elektronica gemakkelijk beschadigt. Maar ook de zon heeft flink effect: heeft jouw motor nu een prachtige rode kleur? Een paar zomers buiten, en dat tintje is een stuk valer geworden. Zonde! En wat dacht je van die leren kussens? Die drogen uit, al helemaal als ze ook nog regelmatig natregenen. Zorg ervoor dat je motor niet langdurig wordt blootgesteld aan de elementen, en stal hem veilig binnen.

2. Ongewenst vuil

Wist je dat insecten de uitlaatpijp van jouw motor een heerlijk warm plekje vinden in de winter? Ze kunnen zich daar nestelen en zo schade veroorzaken aan je motor. Ook modder, zand, straatvuil, strooizout en vallende bladeren kunnen zich afzetten op jouw motor. Gelukkig los je die problemen op als je hem tijdens de wintermaanden binnen stalt.

3. Vandalen en diefstal

Een motor die niet veilig gestald staat, kan een prooi zijn voor dieven en vandalen. Je motor staat niet altijd veilig als hij buiten geparkeerd staat en je weet maar nooit of er iemand kwaad in de zin heeft. Staat je motor aan de straat? Dan loop je het risico dat een automobilist hem per ongeluk beschadigt met zijn eigen auto. 

Stal je motor in de winter veilig in een storage box

Bij ons kun je je motor stallen in de winter in een van onze speciale motor storage boxen. Zo weet je zeker dat geen van alle bovenstaande gevaren effect zullen hebben op jouw motor en dat je vanaf de mooie lentedagen weer kunt genieten van prachtige ritten op jouw stalen metgezel. 

Benieuwd naar beschikbaarheid en tarieven? Neem vooral contact met ons op voor meer informatie!

Of bekijk onze self storage boxen!