Deel deze pagina

De zolder: vaak is dit een plek waar rommel zich opstapelt. Een plek die je het liefst wilt vermijden of waar je zo snel mogelijk weg wilt zijn. Zonde, want je kunt hier veel spullen kwijt. Als je ze bovendien op een slimme manier opbergt kun je ze ook snel weer terugvinden. Nu de zomer ten einde is en er steeds meer regenachtige herfstdagen aankomen is dit het perfecte moment om de zolder te reorganiseren, zodat alles weer op orde is. De zolder opruimen: hoe doe je dat op een handige en efficiënte manier? Met deze 3 handige tips wordt je zolder opruimen een makkie!

1. Bewaren, weggeven of weggooien

Heb je enig idee wat je allemaal bewaart op zolder? Het zal je verbazen! Begin eens met de spullen die op zolder liggen voor je uit te stallen, per kast of opbergrek. Vervolgens maak je 3 stapels. Beslis over elk artikel of je het wilt bewaren, of je er nog iemand anders blij mee kunt maken of dat het weg moet. De spullen die je wilt bewaren leg je op de eerste stapel, dingen die je weg wilt geven leg je op de tweede stapel, rommel die je weg wilt gooien komt tenslotte op de derde stapel terecht. Zo creëer je overzicht en maak je tegelijkertijd een duidelijke selectie, zodat je alleen nog de spullen overhoudt die je nodig hebt of waar je waarde aan hecht. Zijn alle opbergrekken leeg en liggen alle spullen op de juiste stapel? Doe dan de spullen die je weggeeft en weggooit in zakken en ga verder met de spullen die je wilt bewaren.

Tip: Sommige spullen op de eerste stapel zijn misschien heel waardevol, maar gebruik je niet regelmatig. Om ruimte te besparen kun je dan een storage box huren voor deze spullen.

2. Je zolder opruimen per categorie

Nu je een selectie hebt gemaakt van spullen die op zolder mogen blijven, is het handig om deze selectie in te delen in categorieën. Zo kun je ervoor kiezen om de artikelen in te delen per seizoen. Denk bijvoorbeeld aan de kampeerspullen of wintersportspullen, die je alleen in een bepaald seizoen gebruikt. Of maak een selectie van artikelen per hobby of sport. Gebruik opbergdozen of – bakken om de spullen in op te bergen. Hoe je je zolder ook gaat opruimen, zorg dat direct duidelijk wat er in iedere bak zit. Plak er bijvoorbeeld labels of stickers op met de desbetreffende categorie. De opbergdozen of – bakken kun je vervolgens in een stellingkast plaatsen, zodat je ruimte bespaart. Zo heb je je handschoenen en je muts dit winterseizoen zeker snel gevonden!

3. Zorg dat er genoeg ruimte is

Merk je bij het opruimen dat er niet voldoende ruimte is op zolder om je selectie spullen overzichtelijk neer te kunnen zetten? Dan is het een goed idee om eens te kijken naar externe opbergruimte. Zo blijft je zolder overzichtelijk! Bij onze Self Storage in Tiel kun je zowel kleine als grotere opslagruimtes huren.

Bereken direct hoeveel ruimte jij aan opslag nodig hebt, met onze ruimte calculator.