Deel deze pagina

De zolder: vaak is dit een plek waar rommel zich opstapelt. Het is een plek waar je liever niet komt en waarvan je vaak allang niet meer weet wat er allemaal staat. Zonde, want je kunt hier veel spullen kwijt. En met een goede indeling kun je ze bovendien eenvoudig terugvinden. Maar ja, dan moet je wel eerst je zolder opruimen. Dat is zo’n klus waar niemand ooit echt zin in heeft. Gelukkig hebben wij een paar handige zolder opruimen tips voor je verzameld. Met ons stappenplan voor je zolder opruimen wordt deze klus heel eenvoudig. Dan geniet jij straks van een heerlijk opgeruimde zolder waar je je spullen echt weer terug kunt vinden.

Tip 1: Begin met je zolder opruimen en sorteer uit

Je zolder opruimen, waar moet je beginnen? Dat is precies de reden dat veel mensen niet eens aan de klus beginnen. De zolder staat zo vol dat ze niet weten waar ze moeten beginnen met het opruimen van de zolder. Onze eerste tip om je zolder op te ruimen: begin gewoon ergens. Het maakt eigenlijk niet uit waar je begint, als je maar begint. Begin bij een kast, rek of doos en haal alle spullen eruit. Verdeel de spullen vervolgens in 3 stapels: houden, weggeven en weggooien. Ga zo door met alle spullen die op zolder staan. 

Extra tip: Huur een externe opslagruimte

Uiteindelijk heb je alle spullen op een van de drie stapels liggen. Stop de spullen die je wil weggeven en weggooien in zakken of dozen en haal ze direct van zolder weg. Daarna kijk je nogmaals kritisch naar de spullen die je wilt houden. Maak nu nogmaals een selectie: de spullen die je vaak gebruikt en de spullen die je wel wilt behouden, maar die je niet zo vaak nodig hebt. Om ruimte te besparen op zolder kun je voor deze laatste spullen een storage box huren. Zo hoef je de spullen niet weg te gooien en houd je toch meer ruimte over op zolder.

Tip 2: Zolder opruimen per categorie

Onze volgende tip om je zolder op te ruimen: ruim je zolder op per categorie. Als je bepaald hebt welke spullen op zolder mogen blijven en welke naar een externe opslagruimte verhuizen, ga je verder met de volgende stap van ons stappenplan om de zolder op te ruimen. Nu is het belangrijk dat je bedenkt hoe je de spullen wilt sorteren. Dit kan op diverse manieren, afhankelijk van welke spullen jij op zolder wilt bewaren. Sorteer de spullen bijvoorbeeld op seizoen of kies voor een indeling per hobby of sport. Welke indeling je ook kiest tijdens het zolder opruimen, zorg ervoor dat je bakken of dozen meteen labelt. Zo weet je zeker dat je jouw handschoenen of zomerhoed volgende keer wel eenvoudig kunt vinden.

Tip 3: Een ruimtebesparende indeling

Nu al jouw spullen in dozen en bakken zitten, moet je ze natuurlijk nog overzichtelijk kwijt. Hoe je dit doet, hangt af van de indeling van jouw zolder. Een van onze tips voor je zolder opruimen is dan ook om goed naar de indeling van jouw zolderverdieping te kijken. Kies vervolgens kasten die hierbij passen, zodat je de ruimte optimaal benut. Stellingkasten zijn vaak een goed idee, maar deze moeten qua hoogte wel passen. Welke indeling je ook kiest, zorg ervoor dat je voldoende loopruimte overhoudt.

Externe opslagruimte wanneer je jouw zolder hebt opgeruimd

Kom je er tijdens het opruimen van de dozen achter dat je toch nog ruimte tekort komt? Ook dan kun je er nog voor kiezen om een externe opslagruimte te huren. Je zolder opruimen is met zo’n container een stuk eenvoudiger. Binnen 2 minuten kun je bij Self Storage Tiel een opslag box huren. Zo houd jij je zolder opgeruimd en overzichtelijk.

Externe opslagruimte huren? Neem contact met ons op!

Heb je vragen over het huren van een externe opslagruimte? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder, zodat jij snel een veilige plek hebt voor alle spullen die je niet op zolder kwijt kunt.